Ziarna strączkowe

Rośliny strączkowe, są popularnym składnikiem wielu kuchni na całym świecie. Istnieje wiele gatunków i odmian.

Główne cechy strączkowych to:
  • bogactwo białka roślinnego
  • wysoka zawartość błonnika
  • obecność składników mineralnych
  • łatwość w przyrządzeniu.
Ziarna strączkowe dostępne w naszej ofercie:
  • fasola jaś karłowy
  • fasola biała drobna
  • fasola mung
  • ciecierzyca
  • groch żółty
  • soczewica (czarna, czerwona, zielona)

Ziarna roślin strączkowych są nie tylko smaczne, ale także zdrowe, dlatego stanowią popularny wybór w wielu domach i restauracjach na całym świecie.
Strączkowe znane są ze swojego wysokiego poziomu białka roślinnego oraz błonnika, co czyni ją wartościowym składnikiem diety. Są łatwe w przygotowaniu i gotuje się stosunkowo szybko.